Ayat Jiwang ! # Putus Cinta

As Salam, whoaa ! Aku baru saje habiskan semester 1 di Universiti Tenaga Nasional Kampus KHAS, sekarang ni aku tengah cuti sem untuk 2 minggu sebelum masuk semula semester pendek. Sekarang,cuti aku adalah bersama family members aku di Penang.Sudah sekian lama tak update blog, so aku nak share dengan korang semua dengan status yang pernah aku tulis di account facebook aku. Status jiwang versi putus cinta aku di facebook ( Click Here ).


#  Kembali senyum dan lupakan segala kepahitan di dalam hati ini


#  Jangan takut untuk melepaskan sesuatu yang terus menyakiti hati. Insya Allah, Allah telah menyiapkan sesuatu yang lebih bahagia buat insanNya


#  Lelaki yang benar benar mencintai kau adalah lelaki yang memberi madu setelah menerima racun


#  Sekuat mana pun seseorang tu, mesti ada suatu perkara yang boleh membuatkan dia mengalirkan air mata


#  Jangan memaksa untuk bertahan, jika sudah tiada lagi alasan untuk meneruskan nya 


#  Jangan berasa menyesal jika mereka menghampiri hidupmu lalu pergi meninggalkanmu, ia sebenarnya telah mengajar dirimu untuk menjadi lebih kuat


#  Sedih ketika menginginkan seseorang tapi tak boleh memilikinya. Tapi lebih sedih setelah memilikinya lalu kehilangannya ! 


Semoga kebahagian selalu menyertaimu


#  Kau datang saat hati ini hampa , kini kau pergi saat hati ini di isi olehmu


#  Aku diam bukannya aku bisu tetapi hanya ingin menutup gundah




Cukuplah setakat tu, nati aku updatekan yang lain. Kalau type banyak sangat akan jd muak, so nantikan entri yang seterusnya okay ! Jangan lupa jd follower blog ni dan jangan lupa jugak like page blog aku ( Click Here )



8 comments:

  1. hehe

    Jangan putus cinta kepada Allah dan Rasullullah , 2 kes parah tau.. besa lah kehidupan manusia cam itu. bereh~ haha

    jom baca:
    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/01/daging-ulama-adalah-beracun.html

    ReplyDelete
  2. jgn ptz cinta dgn makwe kita....hanya dye sorg2 y bley kite hilg race cdih itu.............

    ReplyDelete
  3. urm...borinx nyer...nyesal ptz dgn 4we aq...

    ReplyDelete
  4. Orang yang kuat dan tabah adalah orang yg pandai menyimpan masalah sendiri.

    Dia cuma mengadu pada Allah.

    Dia senyum walaupun terluka :)

    ReplyDelete
  5. bayangkan 17/1/2014 hingga 17/4/2014 aku rindukan dia saja. tiba tiba aku tengok kat wall facebook dia yang dia love anyone else capital M ... terkejut gilaa kut aku . lepastu terus aku move on . dan aku berharap lepas ni aku lebih focus pada study dan menjadi pelajar cemerlang dan berjaya dalam hidup. In'Shaa Allah . :')

    ReplyDelete

Ayat Jiwang ! # Putus Cinta

As Salam, whoaa ! Aku baru saje habiskan semester 1 di Universiti Tenaga Nasional Kampus KHAS, sekarang ni aku tengah cuti sem untuk 2 minggu sebelum masuk semula semester pendek. Sekarang,cuti aku adalah bersama family members aku di Penang.Sudah sekian lama tak update blog, so aku nak share dengan korang semua dengan status yang pernah aku tulis di account facebook aku. Status jiwang versi putus cinta aku di facebook ( Click Here ).


#  Kembali senyum dan lupakan segala kepahitan di dalam hati ini


#  Jangan takut untuk melepaskan sesuatu yang terus menyakiti hati. Insya Allah, Allah telah menyiapkan sesuatu yang lebih bahagia buat insanNya


#  Lelaki yang benar benar mencintai kau adalah lelaki yang memberi madu setelah menerima racun


#  Sekuat mana pun seseorang tu, mesti ada suatu perkara yang boleh membuatkan dia mengalirkan air mata


#  Jangan memaksa untuk bertahan, jika sudah tiada lagi alasan untuk meneruskan nya 


#  Jangan berasa menyesal jika mereka menghampiri hidupmu lalu pergi meninggalkanmu, ia sebenarnya telah mengajar dirimu untuk menjadi lebih kuat


#  Sedih ketika menginginkan seseorang tapi tak boleh memilikinya. Tapi lebih sedih setelah memilikinya lalu kehilangannya ! 


Semoga kebahagian selalu menyertaimu


#  Kau datang saat hati ini hampa , kini kau pergi saat hati ini di isi olehmu


#  Aku diam bukannya aku bisu tetapi hanya ingin menutup gundah




Cukuplah setakat tu, nati aku updatekan yang lain. Kalau type banyak sangat akan jd muak, so nantikan entri yang seterusnya okay ! Jangan lupa jd follower blog ni dan jangan lupa jugak like page blog aku ( Click Here )



8 comments:

  1. hehe

    Jangan putus cinta kepada Allah dan Rasullullah , 2 kes parah tau.. besa lah kehidupan manusia cam itu. bereh~ haha

    jom baca:
    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/01/daging-ulama-adalah-beracun.html

    ReplyDelete
  2. jgn ptz cinta dgn makwe kita....hanya dye sorg2 y bley kite hilg race cdih itu.............

    ReplyDelete
  3. urm...borinx nyer...nyesal ptz dgn 4we aq...

    ReplyDelete
  4. Orang yang kuat dan tabah adalah orang yg pandai menyimpan masalah sendiri.

    Dia cuma mengadu pada Allah.

    Dia senyum walaupun terluka :)

    ReplyDelete
  5. bayangkan 17/1/2014 hingga 17/4/2014 aku rindukan dia saja. tiba tiba aku tengok kat wall facebook dia yang dia love anyone else capital M ... terkejut gilaa kut aku . lepastu terus aku move on . dan aku berharap lepas ni aku lebih focus pada study dan menjadi pelajar cemerlang dan berjaya dalam hidup. In'Shaa Allah . :')

    ReplyDelete