Sahabat Sejati

AsSalam, hey ! Happy Chinese New Year kpd yang sambut CNY, cuti2 ni dah tak de benda nak buat so aku terdetik nak update blog. Tajuk mengenai entri kali ni sudah lama aku rancang tapi disebabkan feel dan mood tak de dan tambah pulak ilham belum datang so aku abaikan buat sementara waktu. Hari ni, ilham mula datang selepas aku lepak dengan sorang member aku, KAY or Khairul ! Accounting students and he's cool guys ! 

Sebelum meleret entri ni, baik aku teruskan. Korang, sahabat bukanlah sekadar orang yang senang dan bermain dengan kita pada setiap waktu, tetapi sahabat adalah lebih daripada itu. Sahabat adalah orang yang secara langsung boleh mempengaruhi kehidupan dan keperibadian diri kita sebenarnya. So, carilah sahabat yang baik dan yang pasti boleh membuat hidup kita bertambah baik. 


Back to reality, mencari seorang sahabat sejati bukanlah sesuatu yang mudah ! Adakalanya seorang kawan akan menunjukkan kebaikannya saat kita berduit dan sebagainya, namun pada saat kita dalam kesusahan doranglah orang pertama yang akan meninggalkan kita. Untuk mencari teman yang baik, kita sebenarnya harus mengetahui peribadi seseorang itu secara mendalam dan jika belum pernah untuk mengetahui peribadinya secara mendalam, might be kita boleh memperhatikan sikap dan tingkah lakunya.


For example and easy to get adalah, sahabat sejati adalah orang yang setia dalam persahabatan dan bersama kita dalam apa jua keadaan. Sahabat juga akan menghormati kita dan meletakkan persahabatan tanpa sebarang syarat, bermakna ia ikhlas dalam persahabatan dan bukannya ade udang di sebalik batu ! At last, sahabat sejati adalah orang yang boleh dipercayai. Dia tak akan sesekali menikam atau membuka aib diri kita pada orang lain, jadi berhati2 lah jika korang nak menyampaikan sesuatu yang rahsia. 


Harap korang dapat mesej yang hendak aku sampaikan. Actually, the true friends are the ones that give us that shoulder to lean on, the hand to hold onto, the strength to stand and the love to love ! I rather have an honest fucker than a fake friends. See you later ! 



p/s: Once we find a true friend, don't ever let them go because it will be really hard to find another ! Click Here !




7 comments:

  1. memang susah cari sabahat sejati yang setia dalam persahabatan.. :)

    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  2. sahabat sejati sukar dicari :)

    senyum selalu !!

    ReplyDelete
  3. shbt biar beribu..tapi nak cari yg betul2 memang sukar..
    follow me back.
    http://memburucintamu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. tapi skrg shbt sejati mmg ssah nak cari ..

    ReplyDelete
  5. bersyukur..sy pernah punya kwn sejati

    ReplyDelete
  6. true enough..

    u made me shed tears while reading this entry..
    thanks by the way.. :')

    ReplyDelete
  7. yup memang betul tu,tapi saya nak tambah sikit. sebelum itu kita haruslah menilai & berkawan dgn diri nya terlebih dahulu sebelum mendengar cakap dari pihak orang lain.. tak kenal maka tak cinta.

    ReplyDelete

Sahabat Sejati

AsSalam, hey ! Happy Chinese New Year kpd yang sambut CNY, cuti2 ni dah tak de benda nak buat so aku terdetik nak update blog. Tajuk mengenai entri kali ni sudah lama aku rancang tapi disebabkan feel dan mood tak de dan tambah pulak ilham belum datang so aku abaikan buat sementara waktu. Hari ni, ilham mula datang selepas aku lepak dengan sorang member aku, KAY or Khairul ! Accounting students and he's cool guys ! 

Sebelum meleret entri ni, baik aku teruskan. Korang, sahabat bukanlah sekadar orang yang senang dan bermain dengan kita pada setiap waktu, tetapi sahabat adalah lebih daripada itu. Sahabat adalah orang yang secara langsung boleh mempengaruhi kehidupan dan keperibadian diri kita sebenarnya. So, carilah sahabat yang baik dan yang pasti boleh membuat hidup kita bertambah baik. 


Back to reality, mencari seorang sahabat sejati bukanlah sesuatu yang mudah ! Adakalanya seorang kawan akan menunjukkan kebaikannya saat kita berduit dan sebagainya, namun pada saat kita dalam kesusahan doranglah orang pertama yang akan meninggalkan kita. Untuk mencari teman yang baik, kita sebenarnya harus mengetahui peribadi seseorang itu secara mendalam dan jika belum pernah untuk mengetahui peribadinya secara mendalam, might be kita boleh memperhatikan sikap dan tingkah lakunya.


For example and easy to get adalah, sahabat sejati adalah orang yang setia dalam persahabatan dan bersama kita dalam apa jua keadaan. Sahabat juga akan menghormati kita dan meletakkan persahabatan tanpa sebarang syarat, bermakna ia ikhlas dalam persahabatan dan bukannya ade udang di sebalik batu ! At last, sahabat sejati adalah orang yang boleh dipercayai. Dia tak akan sesekali menikam atau membuka aib diri kita pada orang lain, jadi berhati2 lah jika korang nak menyampaikan sesuatu yang rahsia. 


Harap korang dapat mesej yang hendak aku sampaikan. Actually, the true friends are the ones that give us that shoulder to lean on, the hand to hold onto, the strength to stand and the love to love ! I rather have an honest fucker than a fake friends. See you later ! 



p/s: Once we find a true friend, don't ever let them go because it will be really hard to find another ! Click Here !




7 comments:

  1. memang susah cari sabahat sejati yang setia dalam persahabatan.. :)

    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  2. sahabat sejati sukar dicari :)

    senyum selalu !!

    ReplyDelete
  3. shbt biar beribu..tapi nak cari yg betul2 memang sukar..
    follow me back.
    http://memburucintamu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. tapi skrg shbt sejati mmg ssah nak cari ..

    ReplyDelete
  5. bersyukur..sy pernah punya kwn sejati

    ReplyDelete
  6. true enough..

    u made me shed tears while reading this entry..
    thanks by the way.. :')

    ReplyDelete
  7. yup memang betul tu,tapi saya nak tambah sikit. sebelum itu kita haruslah menilai & berkawan dgn diri nya terlebih dahulu sebelum mendengar cakap dari pihak orang lain.. tak kenal maka tak cinta.

    ReplyDelete