Apa Yang Lelaki Mahu ?!

As Salam, hey2 . Aku baru saja update mengenai tempat pelik di dunia, tapi tak dapat sambutan dari korang semua . Penat berfikir, at last aku ada something yang agak menarik untuk dikongsi bersama korang semua . Harap korang semua suka dengan post ini .

Ini semua ciri2 yang lelaki mahu ada dalam diri seseorang wanita pilihannya !! Wahai wanita2 di luar sana, bolehlah korang baca dengan hati dan dengan penuh perasaan . Hayatilah semuanya . Hehehe . One more things, setiap daripada kita mempunyai keinginan yang berbeza . Ini hanyalah ciri2 yang umum ! So check it out babe .

1. Simple
Lelaki suka wanita yang simple . Kalau make up tak perlu nak tebal2, kalau boleh tak pakai make up pun tak apa . Duit beli barang make up tu korang boleh simpan untuk duit topup korang . Haha . Orang tua2 kata, kecantikan dalaman adalah penting daripada kecantikan luaran . Setuju ?? Yeahhh !

2. Hormat
Ciri ni agak penting dan patut ada pada semua orang . Tak kira lelaki atau perempuan . Bagi lelaki, dia mahu wanita yang menghormati keluarga dan kawan2nya . Kalau dengan kawan2 pun tak hormat, sure dengan mak bapak pun tak boleh nak hormat . Setuju ??

3. Sederhana
Wanita2 perlu ada sikap sederhana dalam diri mereka untuk menarik minat lelaki, kalau boleh jangan terlalu boros sangat . Tak kisah nak shopping sana sini, at least korang beli belah je janganlah beli borong . Habis satu mall korang sapu, akhirnya semua lelaki jadi tukang sapu dekat mall . Sapa yang nak bertanggungjawab ? Haha tak kisah nak shopping asalkan jimat2 sama . Kalau bergaya pun, maklum la cik kakak oii nak up to date pun agak2 la ye . Jangan la bergaya sampai pakai reben dekat kepala . Sikap sederhana mestilah ada dalam semua perkara, tak perlu nak over2 sangat .

4. Sikap keibuan
Lelaki mahukan wanita yang ada sikap keibuan . Contohnya, pandai masak, kemas rumah, dan semua ciri2 yang ibu2 ada mesti harus ada pada perempuan . Lelaki tak nak kahwin dengan perempuan yang malas dan tak pandai masak . Takkan lah hari2 nak makan dekat kedai ja, nak rasa jugak air tangan buah hati . Betul tak ?!

5. Jujur
Lelaki mahukan wanita yang bersikap jujur dengannya . Apa yang dilakukan mestilah jujur sebab daripada jujurlah kita akan percaya antara satu sama lain . So taklah timbul isu curang sana sini .

Habis dahh . Macam biasalah, jadilah follower aku dan like page 'Badrul Hafizi Alias Blogspot' okay . Thanks guys !

5 comments:

  1. owh........nie jew kew......but this simple la ek...yg laki tgk...oowh...sudah lma tau dah

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum,actually saya banyak nak share juga..
    1. simple: saya setuju sebab zaman sekarang semua perempuan nak yang terbaik dari segi pemakaian dengan memastikan mereka nampak anggun,ayu dan macam2 lagi la tapi sebenarnya itu cara yang kurang tepat.
    2.hormat : itu memang penting tapi ada sesetengah perempuan tak boleh kawal perasaan mungkin stress dan sebagainya bila berhadapan dengan ibubapa yang suka marah.tapi diorang marah sebab mereka prihatin terhadap kita.kawan2 pla menjadi teman mengadu mereka mungkin rakan yang boleh menenangkan perasaan diaorang bila perasaan itu berkecamuk atau memberontak
    3.sederhana : itu sikap yang paling saya suka.and tak banyak nak komen sangat laa.cuma sebagai perempuan kena la juga jaga perangai tuu..
    4.keibuan : no komen bab stll teenagers..
    lastly,jujur : itu wajib ada sebab macam Bro Bad kata tdi klu ada skp jujur xkn ada isu curang kan ?? jujur pun penting sebab ini dapat mengelakkan dari sebarang kecurigaan dari pasangan kekasih atau pasangan suami isteri
    ini saja saya nak kongsi...harap boleh diterima...wassalam...
    ALWAYZ HAPPY :)

    ReplyDelete
  3. Nurshafirazakaria, Haha . . Okay2 . Kongsi ilmu je pnn .

    Ciklobeaa Princess, Betul2 . Abg setuju dgn pndpt awak . . Masing2 kena give and take .

    ReplyDelete

Apa Yang Lelaki Mahu ?!

As Salam, hey2 . Aku baru saja update mengenai tempat pelik di dunia, tapi tak dapat sambutan dari korang semua . Penat berfikir, at last aku ada something yang agak menarik untuk dikongsi bersama korang semua . Harap korang semua suka dengan post ini .

Ini semua ciri2 yang lelaki mahu ada dalam diri seseorang wanita pilihannya !! Wahai wanita2 di luar sana, bolehlah korang baca dengan hati dan dengan penuh perasaan . Hayatilah semuanya . Hehehe . One more things, setiap daripada kita mempunyai keinginan yang berbeza . Ini hanyalah ciri2 yang umum ! So check it out babe .

1. Simple
Lelaki suka wanita yang simple . Kalau make up tak perlu nak tebal2, kalau boleh tak pakai make up pun tak apa . Duit beli barang make up tu korang boleh simpan untuk duit topup korang . Haha . Orang tua2 kata, kecantikan dalaman adalah penting daripada kecantikan luaran . Setuju ?? Yeahhh !

2. Hormat
Ciri ni agak penting dan patut ada pada semua orang . Tak kira lelaki atau perempuan . Bagi lelaki, dia mahu wanita yang menghormati keluarga dan kawan2nya . Kalau dengan kawan2 pun tak hormat, sure dengan mak bapak pun tak boleh nak hormat . Setuju ??

3. Sederhana
Wanita2 perlu ada sikap sederhana dalam diri mereka untuk menarik minat lelaki, kalau boleh jangan terlalu boros sangat . Tak kisah nak shopping sana sini, at least korang beli belah je janganlah beli borong . Habis satu mall korang sapu, akhirnya semua lelaki jadi tukang sapu dekat mall . Sapa yang nak bertanggungjawab ? Haha tak kisah nak shopping asalkan jimat2 sama . Kalau bergaya pun, maklum la cik kakak oii nak up to date pun agak2 la ye . Jangan la bergaya sampai pakai reben dekat kepala . Sikap sederhana mestilah ada dalam semua perkara, tak perlu nak over2 sangat .

4. Sikap keibuan
Lelaki mahukan wanita yang ada sikap keibuan . Contohnya, pandai masak, kemas rumah, dan semua ciri2 yang ibu2 ada mesti harus ada pada perempuan . Lelaki tak nak kahwin dengan perempuan yang malas dan tak pandai masak . Takkan lah hari2 nak makan dekat kedai ja, nak rasa jugak air tangan buah hati . Betul tak ?!

5. Jujur
Lelaki mahukan wanita yang bersikap jujur dengannya . Apa yang dilakukan mestilah jujur sebab daripada jujurlah kita akan percaya antara satu sama lain . So taklah timbul isu curang sana sini .

Habis dahh . Macam biasalah, jadilah follower aku dan like page 'Badrul Hafizi Alias Blogspot' okay . Thanks guys !

5 comments:

  1. owh........nie jew kew......but this simple la ek...yg laki tgk...oowh...sudah lma tau dah

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum,actually saya banyak nak share juga..
    1. simple: saya setuju sebab zaman sekarang semua perempuan nak yang terbaik dari segi pemakaian dengan memastikan mereka nampak anggun,ayu dan macam2 lagi la tapi sebenarnya itu cara yang kurang tepat.
    2.hormat : itu memang penting tapi ada sesetengah perempuan tak boleh kawal perasaan mungkin stress dan sebagainya bila berhadapan dengan ibubapa yang suka marah.tapi diorang marah sebab mereka prihatin terhadap kita.kawan2 pla menjadi teman mengadu mereka mungkin rakan yang boleh menenangkan perasaan diaorang bila perasaan itu berkecamuk atau memberontak
    3.sederhana : itu sikap yang paling saya suka.and tak banyak nak komen sangat laa.cuma sebagai perempuan kena la juga jaga perangai tuu..
    4.keibuan : no komen bab stll teenagers..
    lastly,jujur : itu wajib ada sebab macam Bro Bad kata tdi klu ada skp jujur xkn ada isu curang kan ?? jujur pun penting sebab ini dapat mengelakkan dari sebarang kecurigaan dari pasangan kekasih atau pasangan suami isteri
    ini saja saya nak kongsi...harap boleh diterima...wassalam...
    ALWAYZ HAPPY :)

    ReplyDelete
  3. Nurshafirazakaria, Haha . . Okay2 . Kongsi ilmu je pnn .

    Ciklobeaa Princess, Betul2 . Abg setuju dgn pndpt awak . . Masing2 kena give and take .

    ReplyDelete