Punca Sperma Lelaki Lemah !

As Salam, hey korang . Sorry cause lama tak update blog cause 3hb.12.2011 baru2 ni Tok Wan aku baru saja meninggal dunia, 2hari sebelum tarikh Nenek aku meninggal . *Nenek aku meninggal 05hb.12.2001, tarikh lahir Tok Wan aku . Doakan agar arwah tenang di sana, Amin . Baru2 ni jugak, aku terbaca dlm KOSMO mengenai kesan menggunakan komputer riba . Sebelum tu jugak, mak aku pernah gtau aku mengenai isu ni . So lepas aku cari dlm internet dan baca dlm sumber lain, aku nak share dengan korang semua mengenai kesan penggunaan laptop pd kaum lelaki .

Korang, penggunaan laptop boleh menjejaskan kesuburan lelaki . Semua ini berpunca daripada haba panas yang dihasilkan oleh laptop . Haba yang dihasilkan telah melemahkan sperma lelaki, secara tidak langsung akan menyebabkan masalah kemandulan pada lelaki . Korang mesti tertanya bagaimana boleh berlaku pada lelaki sahaja, ini disebabkan kaum2 Adam suka meletakkan laptop pada peha atau atas pangkuan mereka .

Tahap haba yang dihasilkan oleh laptop akan menjejaskan kualiti dan kuantiti sperma lelaki . Whoaa !! Bahaya ni !! Tak lama bila nak kahwin, impian nak tubuhkan satu kumpulan bola tidak kesampaian . Korang di Amerika Syarikat, seorang pakar Urologi di State University of New York iaitu Dr Yefim Sheynkin telah menegaskan mengenai kesan menggunakan laptop ini . Beliau juga sukar untuk meramalkan sejauh manakah penggunaan laptop dapat digunakan dengan selamat .

Walau bagaimanapun, kajian mengenai masalah di ini juga telah diterbitkan di dalam sebuah jurnal iaitu Jurnal of Human Reproduction . Selain itu, menurut Dr Yefim Sheynkin lagi . Lelaki dewasa dan remaja lelaki yang menggunakan laptop pada setiap hari dalam jangka masa yang lama akan berisiko apabila mereka ingin membina keluarga kelak .

Okaylah, setakat tu je lah . Thanks pada sesiapa yg comments post aku sebelum ni, aku tak sempat untuk reply lagi . Insya Allah, aku akan reply comments korang semua . Korang, sebarang idea atau apa2 yang korang ingin aku tuliskan . Gtau la ye, aku akan usahakan . Sebelum aku terlupa, korang boleh lihat aku sudah tukar template baru . Haha, harap korang semua suka dengan 'imej' baru di blog aku ini . Kepada yang belum like page blog ini, boleh lah like . Anda dialu-alukan . Klik Sini !

18 comments:

  1. ok nak tutup lattop sekarang!
    hahahaha XD
    nice entry... hehe XD

    ReplyDelete
  2. nice enty... hahahaahh~ xnk buat da....

    ReplyDelete
  3. Razil Tahir , Haha . Tu la . Kena pergi CC je lahh . Btw dah follow ko .

    Pink Violet , done it ! Follow me back okay .

    Emiey Ir, thanks bro . Done it ! Aku dah follow blog ko . Follow blog aku okay

    ReplyDelete
  4. Nice blog meyh ;)
    BlogFlying here . Do visit me with pleasure
    lovoiustory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Miss Lovouis, Thanks gurl . Done it !!

    ReplyDelete
  6. bukan sbb tu je, ada lagi,selalu MELACAP pun slh stu sperma kita lemah tahu....

    ReplyDelete
  7. Hadi, betul2 ! ^_^ . Dah follow ko beb !

    ReplyDelete
  8. comel blog.. ^^

    http://didi3plebee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Done follow.. :) follow ni.. http://fazlinazahran.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Follow me back :) http://nadyabudaktms.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. done follow u..entri yang bgus utk maklumat semua org..follow me back..http://qwertyuiopgegerl.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Girls, semuanyaa I dah followed . Btw thanks okay !

    ReplyDelete
  13. i've join your site..
    letak lappy atas peha.. tak biasa nye.. gerak2..
    atas meja kan senang...

    ReplyDelete
  14. Okay, thanks . Me too ! Tu la . Jgn letak dekat ats peha . Panas lappy boleh beri kesan kepda lelaki ! Haha

    ReplyDelete

Punca Sperma Lelaki Lemah !

As Salam, hey korang . Sorry cause lama tak update blog cause 3hb.12.2011 baru2 ni Tok Wan aku baru saja meninggal dunia, 2hari sebelum tarikh Nenek aku meninggal . *Nenek aku meninggal 05hb.12.2001, tarikh lahir Tok Wan aku . Doakan agar arwah tenang di sana, Amin . Baru2 ni jugak, aku terbaca dlm KOSMO mengenai kesan menggunakan komputer riba . Sebelum tu jugak, mak aku pernah gtau aku mengenai isu ni . So lepas aku cari dlm internet dan baca dlm sumber lain, aku nak share dengan korang semua mengenai kesan penggunaan laptop pd kaum lelaki .

Korang, penggunaan laptop boleh menjejaskan kesuburan lelaki . Semua ini berpunca daripada haba panas yang dihasilkan oleh laptop . Haba yang dihasilkan telah melemahkan sperma lelaki, secara tidak langsung akan menyebabkan masalah kemandulan pada lelaki . Korang mesti tertanya bagaimana boleh berlaku pada lelaki sahaja, ini disebabkan kaum2 Adam suka meletakkan laptop pada peha atau atas pangkuan mereka .

Tahap haba yang dihasilkan oleh laptop akan menjejaskan kualiti dan kuantiti sperma lelaki . Whoaa !! Bahaya ni !! Tak lama bila nak kahwin, impian nak tubuhkan satu kumpulan bola tidak kesampaian . Korang di Amerika Syarikat, seorang pakar Urologi di State University of New York iaitu Dr Yefim Sheynkin telah menegaskan mengenai kesan menggunakan laptop ini . Beliau juga sukar untuk meramalkan sejauh manakah penggunaan laptop dapat digunakan dengan selamat .

Walau bagaimanapun, kajian mengenai masalah di ini juga telah diterbitkan di dalam sebuah jurnal iaitu Jurnal of Human Reproduction . Selain itu, menurut Dr Yefim Sheynkin lagi . Lelaki dewasa dan remaja lelaki yang menggunakan laptop pada setiap hari dalam jangka masa yang lama akan berisiko apabila mereka ingin membina keluarga kelak .

Okaylah, setakat tu je lah . Thanks pada sesiapa yg comments post aku sebelum ni, aku tak sempat untuk reply lagi . Insya Allah, aku akan reply comments korang semua . Korang, sebarang idea atau apa2 yang korang ingin aku tuliskan . Gtau la ye, aku akan usahakan . Sebelum aku terlupa, korang boleh lihat aku sudah tukar template baru . Haha, harap korang semua suka dengan 'imej' baru di blog aku ini . Kepada yang belum like page blog ini, boleh lah like . Anda dialu-alukan . Klik Sini !

18 comments:

  1. ok nak tutup lattop sekarang!
    hahahaha XD
    nice entry... hehe XD

    ReplyDelete
  2. nice enty... hahahaahh~ xnk buat da....

    ReplyDelete
  3. Razil Tahir , Haha . Tu la . Kena pergi CC je lahh . Btw dah follow ko .

    Pink Violet , done it ! Follow me back okay .

    Emiey Ir, thanks bro . Done it ! Aku dah follow blog ko . Follow blog aku okay

    ReplyDelete
  4. Nice blog meyh ;)
    BlogFlying here . Do visit me with pleasure
    lovoiustory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Miss Lovouis, Thanks gurl . Done it !!

    ReplyDelete
  6. bukan sbb tu je, ada lagi,selalu MELACAP pun slh stu sperma kita lemah tahu....

    ReplyDelete
  7. Hadi, betul2 ! ^_^ . Dah follow ko beb !

    ReplyDelete
  8. comel blog.. ^^

    http://didi3plebee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Done follow.. :) follow ni.. http://fazlinazahran.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Follow me back :) http://nadyabudaktms.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. done follow u..entri yang bgus utk maklumat semua org..follow me back..http://qwertyuiopgegerl.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Girls, semuanyaa I dah followed . Btw thanks okay !

    ReplyDelete
  13. i've join your site..
    letak lappy atas peha.. tak biasa nye.. gerak2..
    atas meja kan senang...

    ReplyDelete
  14. Okay, thanks . Me too ! Tu la . Jgn letak dekat ats peha . Panas lappy boleh beri kesan kepda lelaki ! Haha

    ReplyDelete