Syaitan Kurus & Syaitan Gemuk !

As Salam, aku nak share dengan korang mengenai Syaitan . Cerita ni adalah benar jadi korang tak perlu nak was2 okay .

Cerita ni bermula apabila dua ekor Syaitan yang berselisih di tengah jalan . Mereka berhenti dan berbincang2 . Secara fizikal, seekor Syaitan Gemuk dan bersih dan seekor lagi kurus dan kotor . Perbezaan dua ekor Syaitan ni memanglah amat ketara sekali . So Syaitan yang gemuk ni pun hairan dengan keadaan kawan dia yang begitu menyedihkan .

Syaitan Gemuk yang berasa hairan terus bertanya kepada Syaitan Kurus, sebab mengapa tubuhnya kurus dan kotor . Korang nak tahu tak apa jawapan Syaitan Kurus ? Jgn terkejut dgn jawapannya !! Syaitan Kurus mjawab pertanyaan Syaitan Gemuk dengan menyatakan bahawa dia tidak dapat makan dan minum, tidurnya juga tidak nyenyak kerana para penghuni rumah tersebut selalu ingat kepada Allah . Ketika makan, mereka baca doa . Ketika masuk ke rumah, mereka mengucap salam dan begitu juga ketika tidur, mandi, berpakaian dan sebagainya . Penghuni rumah tersebut tidak pernah lupa membaca berdoa . Maka, disebabkan itulah Syaitan Kurus ni tak dapat makan, tidur dan tak dapat masuk ke rumah .

Akhir skali, Syaitan Kurus juga ingin tahu bagaimana Syaitan Gemuk boleh menjadi sihat dan gemuk . Syaitan Gemuk pun berkata bahawa dia sangat tenang kerana makan kenyang, tidur nyenyak dan pakaian juga selesa kerana penghuni rumahnya jarang ingat kepada ALLAH !

So tamatlah cerita mengenai Syaitan yang dilaknat Allah ni, korang ambillah iktibar mengenai cerita ni okay . Jangan lupa KLIK SINI ! . Kalau nak comments, boleh ja ! Amat dialu-alukan .

24 comments:

  1. wahh.... nice entry, nice info... tq..

    nway, done following u.. salam kenal.. :D

    ReplyDelete
  2. http://rajanatasya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. heyy ,nice to me youu , btw done following your blogg :)

    ReplyDelete
  4. nice blog :)
    http://mawarmawarhijau.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. dh follow awk :)
    knpe x gna chatbox je... :p

    ReplyDelete
  6. done follow here ^-^ hit me back please.. TQ ~

    http://intan-suriani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. http://nadzridaughters.blogspot.com .

    nice info . hee~

    ReplyDelete
  8. done follow XD .. http://miszsehatiya.blogspot.com
    follow me back ea

    ReplyDelete
  9. http://atinnstorymory.blogspot.com/ follow kayy :) done f0llow ure

    ReplyDelete
  10. done follow u badrulhafizalias ;) do hit me back n like my fanpage ;) http://shwetieymeyhmaeshweyt.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. http://budakecikpunyastory.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Done it !! I was followed your blog ! Thanks okay !

    ReplyDelete
  13. wahh. nice info, like :)

    done follow. sabrinaghani.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. ye betul. kita akan makan bersame syaitan kalau tak bace bismillah/doa. :)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2011/12/mamam-time-anyone.html

    ReplyDelete
  15. Sabrina & 9n0l4, okay ! Thanks okay ! Me too

    ReplyDelete
  16. http://miss-alhusna.blogspot.com/ . done :)

    ReplyDelete

Syaitan Kurus & Syaitan Gemuk !

As Salam, aku nak share dengan korang mengenai Syaitan . Cerita ni adalah benar jadi korang tak perlu nak was2 okay .

Cerita ni bermula apabila dua ekor Syaitan yang berselisih di tengah jalan . Mereka berhenti dan berbincang2 . Secara fizikal, seekor Syaitan Gemuk dan bersih dan seekor lagi kurus dan kotor . Perbezaan dua ekor Syaitan ni memanglah amat ketara sekali . So Syaitan yang gemuk ni pun hairan dengan keadaan kawan dia yang begitu menyedihkan .

Syaitan Gemuk yang berasa hairan terus bertanya kepada Syaitan Kurus, sebab mengapa tubuhnya kurus dan kotor . Korang nak tahu tak apa jawapan Syaitan Kurus ? Jgn terkejut dgn jawapannya !! Syaitan Kurus mjawab pertanyaan Syaitan Gemuk dengan menyatakan bahawa dia tidak dapat makan dan minum, tidurnya juga tidak nyenyak kerana para penghuni rumah tersebut selalu ingat kepada Allah . Ketika makan, mereka baca doa . Ketika masuk ke rumah, mereka mengucap salam dan begitu juga ketika tidur, mandi, berpakaian dan sebagainya . Penghuni rumah tersebut tidak pernah lupa membaca berdoa . Maka, disebabkan itulah Syaitan Kurus ni tak dapat makan, tidur dan tak dapat masuk ke rumah .

Akhir skali, Syaitan Kurus juga ingin tahu bagaimana Syaitan Gemuk boleh menjadi sihat dan gemuk . Syaitan Gemuk pun berkata bahawa dia sangat tenang kerana makan kenyang, tidur nyenyak dan pakaian juga selesa kerana penghuni rumahnya jarang ingat kepada ALLAH !

So tamatlah cerita mengenai Syaitan yang dilaknat Allah ni, korang ambillah iktibar mengenai cerita ni okay . Jangan lupa KLIK SINI ! . Kalau nak comments, boleh ja ! Amat dialu-alukan .

24 comments:

  1. wahh.... nice entry, nice info... tq..

    nway, done following u.. salam kenal.. :D

    ReplyDelete
  2. http://rajanatasya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. heyy ,nice to me youu , btw done following your blogg :)

    ReplyDelete
  4. nice blog :)
    http://mawarmawarhijau.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. dh follow awk :)
    knpe x gna chatbox je... :p

    ReplyDelete
  6. done follow here ^-^ hit me back please.. TQ ~

    http://intan-suriani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. http://nadzridaughters.blogspot.com .

    nice info . hee~

    ReplyDelete
  8. done follow XD .. http://miszsehatiya.blogspot.com
    follow me back ea

    ReplyDelete
  9. http://atinnstorymory.blogspot.com/ follow kayy :) done f0llow ure

    ReplyDelete
  10. done follow u badrulhafizalias ;) do hit me back n like my fanpage ;) http://shwetieymeyhmaeshweyt.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. http://budakecikpunyastory.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Done it !! I was followed your blog ! Thanks okay !

    ReplyDelete
  13. wahh. nice info, like :)

    done follow. sabrinaghani.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. ye betul. kita akan makan bersame syaitan kalau tak bace bismillah/doa. :)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2011/12/mamam-time-anyone.html

    ReplyDelete
  15. Sabrina & 9n0l4, okay ! Thanks okay ! Me too

    ReplyDelete
  16. http://miss-alhusna.blogspot.com/ . done :)

    ReplyDelete