Iblis Menderita !

AsSalam, hey korang . I'm so sorry because sudah lama aku tak update blog, aku busy dengan keja sekarang ni . Lepas balik dr sabah terus aku mula keja so sebab tu lah aku tak update post dlm blog ni . Now, aku nak share satu cerita dengan korang semua . Cerita mengenai cara untuk membuat iblis menderita, Selamat membaca okay !

'Demi Zat yang telah melaknatmu! Aku ingin mengajukan beberapa pertanyaan,' Kata Nabi Isa dengan suara lantang kepada iblis ketika iblis datang dengan membawa maksud untuk menggoda Nabi Isa . Sebaik sahaja mendengar kata2 Nabi Isa, Iblis terus merebahkan diri ke tanah dan berguling-guling .

Iblis terus berkata, 'Seandainya Tuan tidak meminta ku dengan nama Zat yang telah melaknat ku, aku tidak sudi menjawab pertanyaan Tuan'. Kemudian Nabi Isa bertanya kepada Iblis, 'Pertama, apa yang dapat menyeret tubuhmu? Kedua, apa yang dapat mematahkan punggungmu?'

Lantas iblis menjawab, 'Tubuhku dapat terseret-seret ketika mendengar suara ringkikan kuda . Bukan sebarang kuda, tetapi kuda yang ditunggangi untuk berjihad fisabilillah . Adapun yang dapat mematahkan punggung ku adalah sembahyang sunat di rumah dan sembahyang berjemaah di masjid .

Habis sudah !! Kalau aku free aku nanti update lagi, Btw thanks okay sebab sudi baca, Jangan lupa like page blog ni okay . Sebagai tanda sokongan korang kepada aku . Klik Sini !!

9 comments:

  1. http://nursyaffaafiqahpinky.blogspot.com/

    nice entry...

    ReplyDelete
  2. http://www.akalilidreams,blogspot.com
    done (;

    ReplyDelete
  3. Done follow u . Follow me back http://wannysyazwani.blogpsot.com/

    ReplyDelete
  4. blogwalking here .. :)
    http://afiney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. done follow u...follow me back http://langsingdenganfit-up.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. http://www.nonsensebella.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. done , follow my blog back . rabiatuladawiyahamir.blogspot.com

    ReplyDelete

Iblis Menderita !

AsSalam, hey korang . I'm so sorry because sudah lama aku tak update blog, aku busy dengan keja sekarang ni . Lepas balik dr sabah terus aku mula keja so sebab tu lah aku tak update post dlm blog ni . Now, aku nak share satu cerita dengan korang semua . Cerita mengenai cara untuk membuat iblis menderita, Selamat membaca okay !

'Demi Zat yang telah melaknatmu! Aku ingin mengajukan beberapa pertanyaan,' Kata Nabi Isa dengan suara lantang kepada iblis ketika iblis datang dengan membawa maksud untuk menggoda Nabi Isa . Sebaik sahaja mendengar kata2 Nabi Isa, Iblis terus merebahkan diri ke tanah dan berguling-guling .

Iblis terus berkata, 'Seandainya Tuan tidak meminta ku dengan nama Zat yang telah melaknat ku, aku tidak sudi menjawab pertanyaan Tuan'. Kemudian Nabi Isa bertanya kepada Iblis, 'Pertama, apa yang dapat menyeret tubuhmu? Kedua, apa yang dapat mematahkan punggungmu?'

Lantas iblis menjawab, 'Tubuhku dapat terseret-seret ketika mendengar suara ringkikan kuda . Bukan sebarang kuda, tetapi kuda yang ditunggangi untuk berjihad fisabilillah . Adapun yang dapat mematahkan punggung ku adalah sembahyang sunat di rumah dan sembahyang berjemaah di masjid .

Habis sudah !! Kalau aku free aku nanti update lagi, Btw thanks okay sebab sudi baca, Jangan lupa like page blog ni okay . Sebagai tanda sokongan korang kepada aku . Klik Sini !!

9 comments:

  1. http://nursyaffaafiqahpinky.blogspot.com/

    nice entry...

    ReplyDelete
  2. http://www.akalilidreams,blogspot.com
    done (;

    ReplyDelete
  3. Done follow u . Follow me back http://wannysyazwani.blogpsot.com/

    ReplyDelete
  4. blogwalking here .. :)
    http://afiney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. done follow u...follow me back http://langsingdenganfit-up.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. http://www.nonsensebella.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. done , follow my blog back . rabiatuladawiyahamir.blogspot.com

    ReplyDelete